Uitgangspunten voor redelijke licentiecontracten en standaard sessieovereenkomst

Kunstenbond ntb licentieovereenkomst uitgangspunten sessieovereenkomst

Ntb/Kunstenbond en NVPI (de branchevereniging voor platenmaatschappijen) presenteerden op Noorderslag uitgangspunten voor een redelijk licentiecontract. Ook werd er een standaard sessieovereenkomst gepubliceerd. Hiermee hopen zij meer duidelijkheid te verschaffen over wat redelijk is.

Erwin Angad-Gaur, senior adviseur Kunstenbond/Ntb, zegt hierover: “Het is opnieuw een stapje voorwaarts. […] Van belang is de sector schoon te maken van wurgcontracten. Dit is daar, als gezegd, opnieuw een stapje. Op zichzelf niet spectaculair misschien. […] Stapje voor stapje kunnen we een verschil maken. Door een raamwerk te bouwen van do’s en don’ts kunnen we de excessen die nu en dan voorkomen tegengaan.”, zegt hij op de website van Ntb.

Angad-Gaur gaat door: “Daarnaast vonden we gezamenlijk dat het tijdwerd zowel producenten als artiesten eropte wijzen dat zij ook op schrift sessiewerk moeten regelen. Dat is voor de mogelijkheid een opname te kunnen exploiteren eigenlijk noodakelijk, terwijl heel vaak nagelaten wordt dat goed te regelen. Daar helpen wij nu dus bij.”

Download hier de SESSIEOVEREENKOMST
Download hier de UITGANGSPUNTEN VOOR REDELIJKE LICENTIECONTRACTEN
Download hier de UITGANGSPUNTEN VOOR REDELIJKE ARTIESTENOVEREENKOMSTEN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kunstenbond ntb licentieovereenkomst uitgangspunten sessieovereenkomst
Kunstenbond Ntb licentieovereenkomst uitgangspunten sessieovereenkomst
Usher songwriter copyright infringement
Usher songwriter copyright ingringement